Címvédésre készülnek a TEK kommandósai

Tekintse meg a csapat felkészüléséről szóló galériát. - Fotók: Noguchi Porter Novelli
Tekintse meg a csapat felkészüléséről szóló galériát. – Fotók: Noguchi Porter Novelli

Paksi csapatvezetőjük irányításával készülnek a Terrorelhárítási Központ kommandósai az elit rendvédelmi egységek világbajnokságára, a SWAT Round-Up Internationalre. Az atomerőművet is védő terrorelhárítók egy évtizede minden vb-ről érmekkel térnek haza, az idén is dobogós helyezést várnak.

A Terrorelhárítási Központ legjobbjai az idén is részt vesznek az Orlandóban megrendezendő SWAT Round-up International világbajnokságon. A csapatot a Terrorelhárítási Központ paksi különítményében szolgáló, a versenyt már többször megjárt kolléga készítette fel. Tavaly összesítettben a tízedik helyen végeztek, így el-hozták a legjobb külföldi csapatnak járó trófeát.

A paksi atomerőművet is védő terrorelhárítók a világbajnokság elmúlt évtizedének legeredményesebb külföldi csapata: a túszmenekítésben rendszeresen dobogós helye-zést érnek el, az akadálypálya versenyszámban már ötször hozták el az aranyérmet. A korábban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységeként működő szer-vezet 2010 óta a TEK része. A november 10-én kezdődő vb-re készülő csapat nemrégiben tartotta utolsó gyakorlatát a TEK budapesti központjában, majd a paksi taktikai lőtéren.