Beruházásdömping indul Pakson

Fotó: TelePaks felvétel
Fotó: TelePaks felvétel

Két helyen kezdődik veszélyes partfalak megerősítése városunkban – uniós támogatással épül támfal Pakson a Petőfi utcában és a dunakömlődi Csárda utcában. Az omlásveszélyes Duna-menti partfalak megerősítését célzó keretből 209 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, a megítélt összeg a költségek 95 százalékát fedezi. A két helyszínen összesen 156,2 méter hosszúságban készül védmű. A munkaterületet az elmúlt napokban vette át a közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező, az Alisca Bau Zrt.

Hamarosan záportározó épül a Haladás utca végén, amelynek célja, hogy a mezőgazdasági területek irányából érkező csapadékvizet ideiglenesen tározza, rendezetten és szabályozottan elvezesse, a Hidegvölgyi árkot tehermentesítse.

Nagy mérföldkövet jelent a város életében, hogy új köntösbe öltözhet Paks egyik legforgalmasabb utcája – az önkormányzat által finanszírozott útfelújításokkal párhuzamosan a Fehérvári úton is dolgozni kezdenek a szakemberek. A Kereszt utca és a PSE sporttelep közötti forgalmas út korszerűsítése várhatón még idén megvalósul. A Fehérvári út a Magyar Közút Nonprofit Zrt kezelésében van, burkolatának megújítására az állami 33 milliárd forintos útprogram biztosít lehetőséget, a keretből négymilliárd forint jut Tolna megye útjaira. A beruházásokról bővebben is olvashat a paks.hu oldalon.