Ismét szupermárka az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Ismét Business Superbrand lett az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Az idei Superbrands gálaesten Felkai György kommunikációs igazgató vehette át a díjat. A mintegy 3000 vállalkozás és üzleti márka ismertségét, erejét értékelő zsűri harmadszor ítélte oda a rangos elismerést a nemzeti energetikai társaságcsoportnak. – A független gazdasági, marketing és kommunikációs szakemberekből álló 16 tagú, zsűri döntése alapján az idén hatodik alkalommal kiosztott elismerés is megerősítette, hogy az MVM a dinamikusan fejlődő, vezető üzleti „szupermárkák” közé tartozik, amelyek megbízhatósága és elismertsége folyamatosan növekszik – írja közleményében az MVM.

Az MVM Csoport az elmúlt években növekedési pályára lépett: 2010-ben az 500 legnagyobb árbevételű magyar cég listáján a 13. helyen állt, addig 2012-ben már a negyedik helyre került a cégcsoport. 2013-ban a sikeres, eredményes, a gázüzletág területén jelentősen megerősödött MVM Csoport várhatóan Magyarország harmadik, míg Közép-Európa huszadik legmeghatározóbb gazdasági társaságává válik. Az MVM 2012-ben a legnagyobb hozzáadott értéket termelő magyarországi cégek között is az előkelő ötödik helyen végzett.

Az MVM a szakmában mindig etalonnak számított és az utóbbi években kezdtünk tudatos márkaépítésbe, korábban ugyanis az energetikai szektoron kívül kevés ember ismerte az egyik legnagyobb nemzeti tulajdonú vállalatot. Az utóbbi évek üzleti stratégiájához illeszkedő marketing- és kommunikációs stratégia hangsúlyos eleme a tudatos márkaépítés, hiszen egy sikeres, integrált energetikai társaságcsoport e nélkül nem jöhetett volna létre – mondta Felkai György kommunikációs igazgató.

Az MVM vállalatcsoport működése lefedi a hazai energiarendszer szinte teljes vertikumát. Magyarországi piaci szerepe mellett regionális szinten is meghatározó társaságcsoporttá kíván válni.