Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Megtartotta hagyományos Mikulás napi ünnepségét a Paksi FC. Már hagyomány a klubnál, hogy a kicsiket külön rendezvényen lepi meg a szakmai stáb és az élvonalbeli játékosok. A gyerekeket a Mikulás rendhagyó öltözete sem lepte meg, aki ez alkalomból átöltözött, és piros ruhája helyett a zöld-fehéret vette fel. A rendhagyó eseményről fotógalériát is láthat a paks.hu oldalon.

Képviselő-testületi ülés lesz december 18-án 14 órai kezdettel közmeghallgatással egybekötve. Téma lesz a közterület-felügyelet létrehozásának szervezeti szabályozása, az önkormányzat 2014-es átmeneti költségvetési gazdálkodása és egyebek mellett zárt ülésen döntenek a „Paks Kultúrájáért” kitüntetés adományozásáról is.

A visegrádi országok negyedik generációs atomreaktor kifejlesztésével kapcsolatos kutatásokba kezdenek. Mind a négy országban létesül majd egy laboratórium, a magyarországiban elsősorban kiégett fűtőelemeket fognak vizsgálni, írja a vg.hu. Már elindult az egyezkedés az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel a szükséges terület rendelkezésre bocsátásáról.

Kedd este hat órakor lép pályára az Atomerőmű SE csapata a Royal Hali Gaziantep együttese ellen az EuroChallenge B csoportjának ötödik fordulójában. A két gárda a második játéknapon már összemérte az erejét Törökországban, akkor a hazaiak nyertek 75-63-ra.