Jótékonyságra sarkallnak az ünnepek előtt

Adventi jótékonysági rendezvényt tart december 14-én 8 órától a paksi piactéren a Jobbik Magyarországért Mozgalom Paksi Szervezete. Kézműves foglalkozásra várnak kicsiket és nagyokat, lehet mézeskalácsot díszíteni, karácsonyi függődíszeket készíteni. Vidám családi programokkal, finom ebéddel, aprósüteménnyel és forró teával várják a szervezők a nehéz helyzetben élőket, valamint a kikapcsolódni, ünnepelni vágyókat. A délelőtt folyamán meglepetés vendég is érkezik, hogy még kellemesebb kikapcsolódást nyújtsanak a család apraja nagyjának. Az ingyenes rendezvény ideje alatt ünnepi hangulatú kézműves kirakodóvásár fogadja az oda látogatókat.

A Segítők Háza is megkezdte a karácsonyi készülődést egy ünnepi jótékonysági akcióival. Idén nem a főtt étel osztására helyezik a hangsúlyt, hanem a ruha, élelmiszer és ajándék adományokra. Nagy szükség van kályhákra, háztartási eszközökre és bútorokra is, mindezeket a Tolnai u. 17. szám alatt a volt bölcsöde helyén keddenként és csütörtökönként nyitva tartó házban várják. A segítők remélik, hogy két bevásárlóközpont bejáratánál is tarthatnak majd gyűjtést a rászorulók számára.

Kiadványt készített a Paksi Pünkösdi Gyülekezet Az én Paksom elnevezésű nyári nagysikerű fotópályázatra érkezett művekből. A 2014-es fali dísznaptár a fotósok kiemelkedő paksi képeiből állt össze, amely most egy jótékonysági kampány eszköze lesz – a naptár eladásából a kedvezmény ideje alatt befolyó bevétel minden forintját megduplázzák, és a teljes összeget rászoruló családok javára ajánlják fel idén karácsonykor. A naptár megvásárolható a Javill Villamossági Szaküzletben 2900 forintért.