Hírek röviden

Forrás: paks.hu
Forrás: paks.hu

Mintegy 14 millió forintot nyert a Paksi Képtár európai uniós támogatással tanórán kívüli nevelési programok szervezésére. Az intézményben tovább folytatódik az immáron ötödik éve zajló múzeumpedagógiai foglalkozássorozat, amelynek keretében olyan tanórai és tanórán kívüli, szabadidős tevékenységeket kínálnak a Pakson működő óvodáknak, általános- és középiskoláknak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek jobban megismerkedjenek a kortárs művészettel és annak társterületeivel. A programba fogyatékkal élőket is bevonnak az ország több részéről.

A labdarúgó NB I-ben szereplő MVM-Paks nyilvánosságra hozta téli felkészülési programját. Horváth Ferenc együttese január 6-án kezdi meg a munkát, eddig öt meccset kötött le. Az első házon belüli mérkőzés lesz, hiszen az U21-es csapat az ellenfél. Ezen kívül négy találkozó és egy tíznapos edzőtábor is a tervben szerepel, ahol külföldi ellenfelek is pályára lépnek.

A fűtési szezon kezdetétől csaknem naponta beszámol a sajtó szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetekről. Ezeknek az oka szinte kivétel nélkül az üzemeltetett gázkészülékek ellenőrzésének és karbantartásának a hiánya, illetve az elégtelen levegő-utánpótlás. Növeli a biztonságot a szén-monoxid érzékelő készülékek használata, de ha valaki émelygést, fejfájást tapasztal, azonnal szellőztessen, zárja el a gázkészüléket, forduljon orvoshoz, majd szakemberrel vizsgáltassa felül gázellátását, illetve a kéményét.

„Szorgosan” dolgoznak a tolvajok a karácsonyi bevásárlások idején, így ilyenkor könnyen válhat valaki bűncselekmény áldozatává. A rendőrség tanácsa szerint az ajándékok vásárlása közben pénztárcáját és a kézi táskát ne helyezze a bevásárlókosarakba és figyeljen oda mobiltelefonjára is. Parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizze, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék.

Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkező napokban országszerte fagypont körüli hőmérséklet várható ónos esővel és ködszitálással. A télies viszonyok fokozott óvatosságot kívánnak a közlekedőktől.