Hírek röviden

Forrás: paks.hu
Forrás: paks.hu

Ismét lesz ingyenes filmklub a Paksi Képtárban. Január 14-én Horváth Gergely és Nagy Róbert filmjét, a Galeta kertjét (színes, feliratos, magyar-horvát nyelven beszélő dokumentumfilm, 44 perc, 2013) vetítik az emeleten 17 órától.

Harmadik helyen végzett az ASE kosárlabda utánpótláscsapata az 50. jubileumi Karácsonyi Tornán Ostravában. Tíz csapat indult a megméretésen, a piros-kékeket két alapember nem erősíthette, mivel Antóni Csanád válogatott összetartáson vett részt, míg Papp Márk sérülés miatt nem szerepelt.

Az újévhez kapcsolódó dalokkal és népszokásokkal ismerkedik a népdalkör Cserenyecz Katalin néprajzos vezetésével a Csengeyben január 9-én 17 órakor. Várják az érdeklődőket, ahogy az irodalmi önképzőkör következő foglalkozására is: január 6-án 18 órakor a ház olvasótermében a magyar irodalom egyik híres családjával, Benedek Elekkel és Benedek Istvánnal foglalkoznak.

Orosz nyelvi klub indul a kulturális központban január 13-án. Ha érdeklődik az orosz nyelv iránt, ha még nem tanult oroszul, vagy ha szeretné feleleveníteni az iskolában tanultakat, csatlakozzon. A foglalkozásról bővebben tájékozódhat a paksivmk.hu oldalon. A kicsiket pedig január 17-től minden páratlan hét péntekén kézműves foglalkozásokra várják.