A gyermekgyógyászati klinikának gyűjtött

Új és használt ruhákat, pelenkát, babaápolási szereket gyűjtött Béda Nikolett a pécsi PTE Gyermekgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centruma számára elsősorban Pakson. A pusztahencsei ifjú hölgy szerdán vitte le az intézménybe az adományokat, amelyeket a koraszülött osztály főnővére, Németh Andrea főnővér vett át. Mivel több olyan holmi – ruha és játék – gyűlt össze, ami idősebbeknek való, Nikolett megkereste a szintén pécsi Fészek Gyermekotthont és nekik ajándékozta. Lapunknak arról számolt be, hogy mindkét helyen örömmel és hálával fogadták az adományt. – Összesen hatszáz kisruha gyűlt össze. Újak és szinte új állapotban lévő használtak. Sikerült gyűjteni több tízezer forint értékben nedves törlőt, krémeket, pelenkákat – összegezte.

Béda Nikolettnek nem ez volt az első segélyakciója, kezdeményezésére a Reménysugár a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítványon keresztül egy lélegeztetőgéphez jutott két éve a Perinatális Intenzív Centrum. Személyes élmény áll Nikolett segítő szándéka mögött, kisfiát egy éven át ápolták a klinikán. Az erőfeszítések – mint megírtuk –, hiábavalónak bizonyultak, Bence nem tudott megbirkózni a betegséggel, első születésnapján temették el.

Az édesanya, aki még csupán 22 éves, jelenleg Ausztriában dolgozik idősgondozóként. Elmondta: kevesebbet van itthon, ezért nem tudott sok időt szánni a gyűjtésre, ami elsősorban a Facebook segítségével zajlott. Legtöbb felajánlás – tette hozzá – Paksról érkezett.