Hírek az atomerőműből

Fotó: facebook.hu/MVM Paks II. Atomerőműfejlesztő Zrt.
Fotó: facebook.hu/MVM Paks II. Atomerőműfejlesztő Zrt.

A Jövőnk vállalkozása tájékoztató programsorozat következő rendezvénye Komáromban lesz január 16-án csütörtökön. Az eseményen előadást tart a vállalkozásoknak az atomerőmű-bővítésben való részvétel lehetőségeiről Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója, Barta Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója és Kovács András, a Kópis és Társa Kft. igazgatóhelyettese.

Újabb mozgalmas hét elé néz a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion. A keddi állomás ebben a kellemes januárban, szokatlan napsütéses időben Tevel, holnap következik Döbrököz, majd Dalmand, Kaposszekcső és pénteken Nagymányok.

Orbán Viktor miniszterelnök – Vlagyimir Putyin meghívására – kedden Moszkvában az orosz elnökkel áttekinti az elmúlt egy év magyar-orosz gazdasági együttműködésének eredményeit, többek között kitérnek a nukleáris ipart érintő kérdésekre. A kormány a megbeszélés után tájékoztatja a magyar közvéleményt – közölte a Kormányzati Információs Központ.

Józan ésszel nem lehet tagadni, hogy a paksi atomerőmű jelenleg az energiatermelés megkerülhetetlen és pótolhatatlan része és ha valamiért mégis leállítanák, az beláthatatlanul magasra szökő energiaárakat, instabil ellátást és megugró környezeti terhelést jelentene – idézi a Paks Press Bencsik János korábbi, energiaügyekért felelős államtitkár tegnapi beszédét az Energetika 2000 Társulat üléséről. A lap arról is beszámolt, hogy befejeződött a hármas blokk karbantartása, a szokásos éves feladatokon túl – az üzemidő-hosszabbításra való felkészülés jegyében – fejlesztési munkákra is sor került – közölte MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató és Látogató Központja.