Hírmorzsák

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Tavaly 424 alkalommal szerveztek véradást Tolna megyében, tehát többször, mint ahány naptári nap volt. A teol.hu szerint az új véradók száma 1031 volt. A paksi atomerőmű nem csak a megye legjelentősebb gazdasági egysége, de a véradás szervezéséhez is kedvező helyet teremt: ott még mindig több mint 100 embertől lehet levenni a vért egy-egy alkalommal. Paks az erőműtől függetlenül is elöl jár ezen a téren. Január 16-án 10 és 16 óra között ismét véradást tartanak a kulturális központban.

Idén tíz éves lesz a Demeter Egyesület, ebből az alkalomból egy tíz állomásból álló túrasorozatot hirdetnek a szokásos programokra építve. Ezeken pontokat lehet gyűjteni, amikért a végén ajándékot adnak a szervezők. A sorozatot március 29-én a Bakancsos Atomkupa nyitja, aminek Cseresznyés lesz a helyszíne. További információ a 2014-es programról a dmtr.hu honlapon.

Csütörtök este nyolc órakor Kecskemét-ASE mérkőzést rendeznek a férfi kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. A KTE második helyen áll az alapszakaszban 12 győzelemmel és 4 vereséggel, míg a vendég piros-kékek magabiztosan vezetik a bajnokságot 14 győzelemmel és két vereséggel. Ha a lila-fehérek behúzzák a meccset, azzal feljöhetnek az éllovasra, viszont ha a Gesztenyés útiak nyerik meg a találkozót, akkor a paksi csapat nagy valószínűséggel megnyeri az alapszakaszt.