Hírek röviden

Fotó: idokep.hu
Fotó: idokep.hu

A meteorológiai előrejelzések alapján már csütörtöktől havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani. Pénteken és szombaton akár 5-15 centiméternyi hó is hullhat az ország egyes területein. A téliesre forduló időjárás miatt nemcsak az autósoknak, a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekednie. A katasztrófavédelem kéri, a közlekedők csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak és előtte minden esetben tájékozódjanak az aktuális meteorológiai és útviszonyokról, illetve csak a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az okostelefonnal rendelkezők telepíthetik a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Tolna megyére.

Egyetlen gól született az MVM-Paks és a Cegléd felkészülési futballmeccsén szerdán. A felek kétszer 60 percen át gyűrték egymást, a gólt Kovács Gábor szerezte a zöld-fehérektől a 89. percben.

Tizenöt arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel tértek haza a 17. Nemzetközi Vince-napi borversenyről, Temerinből a paksi borászok. Fehér József és Kovács Sándor négy, Fritz János és Nepp Henrik két, Hanuszka Sándor, Kovács Mihály és Polgár Zoltán egy aranyéremmel gazdagodott.