Sportos hírek

Lassan befejeződik az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság alapszakasza, amelynek csúcsrangadóját szerdán 20 órától vívja idegenben az Alba Fehérvár ellen az ASE. A piros-kékek tavaly novemberben 90:71-re legyőzték az Albát hazai pályán, de most a Gesztenyés útiak látogatnak a Gáz utcai létesítménybe. További hír a klub háza tájáról, hogy megkezdődött a jegyértékesítés a Zsíros Tibor férfi magyar kupa döntőre, amelyet február 6-8. között Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendeznek. Az eseményre napijegyek válthatók 2500 forintért az Omega jegyirodában és az interneten. Az elődöntőben az ASE a Körmend ellen játszik.

Műszaki okok miatt szünetel a dunakömlődi sípálya felvonójának működése. Várhatóan a hétvégétől ismét várják a síelőket.

A Tolna megyei felnőtt férfi kézilabda bajnokság 3. fordulóját január 25-én Tamásiban a Vályi Péter Szakképzőiskola Sportcsarnokában rendezte a Hőgyész SC. A Paksi KSE szereplése a felfokozott várakozás ellenére felemásra sikeredett. Férfias küzdelemben döntetlent harcolt ki a csapat az NB II-es házigazdák ellen, magabiztosan győzte le a szintén NB II-es Simontornya mindkét gárdáját. Ami kevésbé pozitív, hogy gólzáporos döntetlen született a sereghajtó Madocsa ellen is, mondta el lapunknak Oldal Ottó edző. A Tolna megyei bajnokság megnyerésére azonban még így is megmaradt az esély, jelenleg második a gárda.