Hirt Ferenc lesz a Közélet közelről vendége

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos viták kilencven százaléka a választási hisztériának tudható be, fogalmazott Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP paks-tamási választókerületi képviselőjelöltje a TelePaks Kistérségi Televízióban. A politikus a Közélet közelről című műsor hétfő esti vendége lesz.

– Nem hiszem, hogy van olyan képviselőtársam – akár LMP-s vagy MSZP-s –, aki ne érezné, hogy a Paks 2-nek létjogosultsága van. Az alternatív megoldásokkal ma egyelőre csak színesíteni lehet a képet – fogalmazott a politikus, aki nyolcadik éve tagja a Parlamentnek, két cikluson át a tamási körzetet képviselte. Az új blokkok finanszírozásával kapcsolatban kijelentette: a szocialisták nyolc évi kormányzása során kétévente annyi költségvetési hiányt generáltak, amiből egy erőmű kijön. – Nyolc év alatt négy atomerőműnyi adósságot akasztottak a nyakunkba. Mi pedig építünk egyet, ami termel.

A politikus hozzátette: az egyidejűleg működő hat blokk fokozza majd Magyarország energiafüggetlenségét, a gazdasági válság végén pedig, amikor fogyasztás növekedése miatt a villamosenergia-árak is emelkedni kezdenek, nagyon nem lesz mindegy, lesz-e Paks 2.

A Közélet közelről február 3-án, hétfőn 19.20-kor kezdődik a TelePaks Híradó után.