Programajánló

Interaktív kiállítást tartanak A fizika csodái címmel február 10-től öt napon keresztül a Csengey Dénes Kulturális Központ nagykiállítójában. A tárlat különlegessége, hogy eszközparkjának köszönhetően egyszerre akár százan is játszhatnak sorban állás nélkül is. A kiállításra ellátogatók egy izgalmas nyomozásba csöppennek, amely végigkalauzolja őket az interaktív kiállításon.

Véradás lesz kedd-szerdán 9 és 16 óra között a Csengeyben. A donorok vigyék magukkal személyes okmányaikat.

Könyves vakrandit szervez a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár a Valentin-nap jegyében február 11. és 14. között. Ebben a pár napban a felnőtt könyvtár kölcsönző részlegében csomagolópapírba bújtatott könyvek várják, hogy egy-egy olvasó véletlenszerűen kiválassza és kikölcsönözze őket. A nemzetközi könyvajándék napon, február 14-én pedig arra kéri az intézmény látogatóit, hogy ajándékozzanak egy-egy jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, amelyet az átad rászoruló gyerekeknek.

A pénteki Kultikonban a Duna televízión lesz látható a Kasléder Albert személyében paksi tagot is számláló The Bits zenekarral készült műsor.

Február 17-én 18 órakor Audrey Tautou főszereplésével, Jean-Pierre Jeunet rendezésében a Hosszú jegyesség című francia-amerikai romantikus-háborús drámát tekinthetik meg a filmbarátok klubjához csatlakozók a Csengeyben. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében szintén a kulturális központban február 6-án 17.30-kor lesz filmvetítés.