Hírek röviden

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Április 8-án és 9-én lesz Pakson az óvodai beíratás, a tájékoztató önkormányzati kiadvány március közepén jelenik meg. A demográfiai adatok szerint változtatásokra, így csoportösszevonásokra nem lesz szükség.

Vers- és prózamondó, illetve énekelt vers műfajban hirdet megméretést a paksi kulturális központ abból a célból, hogy felkutassa a hazánkban és a határon túli területeken azokat az amatőr vers- és énekmondókat, akik magas fokon tolmácsolják a magyar irodalom remekeit. A paksi elődöntő április 8-án lesz, nevezni március 17-ig lehet az egyetemes magyar irodalomból választott három vers vagy prózai mű megnevezésével. Jelentkezési lap letölthető a paksivmk.hu oldalról.

Munkáltatói fórumra hívta a vállalkozások képviselőit a paksi munkaügyi kirendeltség a minap. A résztvevők a 2014-ben elérhető pályázati támogatási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást. Tavaly 55 munkahelyteremtő pályázatból 44 volt sikeres Tolna megyében.

Faluházi batyus jellegű farsangi bál lesz február 15-én 19 órától. Sok zenével és tombolával várnak minden érdeklődőt Dunakömlődön. Jelmezes felvonulás 21 órakor lesz, a belépő 500 forint.

Az MVM-Paks labdarúgócsapatának védője, Nyári Tibor súlyos sérülést szenvedett a Vasas elleni felkészülési meccsen, így nem utazhat el csapata törökországi edzőtáborába, várhatóan a teljes tavaszi szezont ki kell hagynia. A zöld-fehérek a Vasas ellen 1:1-es döntetlent játszottak.