Hírek röviden

Kiírták az első tendereket a bővítés körüli munkákra. Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tárgyalásos közbeszerzést írt ki az új blokkok földtani kutatására – jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. A nyertes feladata lesz “az új atomerőművi blokk(ok) telephelyengedélyének megszerzéséhez szükséges, kutató magfúrások alapján történő földtani kutatási vizsgálatok és program végrehajtása, azon belül általános földtani, geofizikai, geotechnikai és hidrogeológiai vizsgálatok végrehajtása, és térinformatikai adatbázis létrehozása.” Március 7-ig lehet jelentkezni.

Lakossági fórumra várják az érdeklődőket a Városháza földszinti tanácstermébe február 11-én 16 órától. A Pacsirta utca felújításával kapcsolatban a kivitelező és a hivatal munkatársai tájékoztatást adnak a munka megkezdésének várható idejéről, ütemezéséről, a felújítással kapcsolatos szükséges tudnivalókról.

A Városháza földszinti nagytermében tartja soron következő ülését a város képviselő-testülete február 12-én 14 órai kezdettel. A kilenc napirendi pont között téma lesz az idei költségvetés első fordulós tárgyalása, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjainak, póttagjainak megválasztása, emellett pályázatot írnak ki a Paksi Benedek Elek és a Paksi Napsugár Óvoda intézményvezetői állására.

A Paksi Kormányablak ünnepélyes átadóját tartják február 12-én 16.15-kor a Dózsa György út 62-es szám alatt. Köszöntőbeszédet mond Tóth Ferenc kormánymegbízott, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási Hivatal vezetője.