Sportos hírek

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Akár rangadónak is titulálható meccsen szerzett győzelmet a sakk NB I-es csapatbajnokságban az Aquaprofit-NTSK együttese az ASE ellen. Különösen az első táblákon vívtak nyílt csatákat a felek, a végeredmény 4,5:7,5 az NTSK javára. A piros-kékek szépíteni tudtak a Decs ellen, az egyletet 10,5:1,5 arányban verték.

Ezúttal elmaradt a meglepetés Pakson, a szegediek nem bírtak a jobb erőkből álló Atommal, így papírforma szerinti hazai győzelem született. A kosárlabdamérkőzés végére elfáradtak a szegedi fiúk, így az ASE 79:65-ös győzelmet aratott a Szedeák fölött.

Az Atomerőmű SE utánpótlás gárdája ismét győzelmet aratott a Dunaújvárosi Főiskola DSE ellen a Pest megyei Junior-bajnokság újabb fordulójában. A teljes cseresorral érkező, s emiatt könnyen rotálható paksi keret a játék végére teljesen kiszívta az erőt az ellenfélből és 54:93-ra győzedelmeskedett.

Az MVM-Paks 0:0-s döntetlent játszott a dán második vonal listavezetője, a Hobro ellen Törökországban. A paksifc.hu beszámolója szerint magyar lehetőségekkel indult az összecsapás és a második játékrészben is több helyzete volt a zöld-fehéreknek, de a kapuba nem tudtak betalálni.

Február 22-én indul a kézilabdaszezon tavaszi rajtja. Három jó iramú, parázs hangulatú összecsapáson készült a szezonra a Paksi KSE, amely a Tolna megyei bajnokságban jól szereplő Kecel KC ellen végig vezetve megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott, viszont a Fejér megyei bajnokság éllovasától, a Rácalmás SE csapatától kikapott.