Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Pirisáné Nagy Katalin viseletkészítő népi iparművész kiállítása nyílt meg február 18-án a Csengey Dénes Kulturális Központ nagykiállítójában Slingőtt bodor, cifra gyöngysor címmel. A megnyitón közreműködött Pirisa Réka és Kovács Orsolya népi gyöngyékszer készítő.

A Falco múlt héten elküldött nagy-britanniai válogatott légiósa, Justin Robinson idény végéig az ASE csapatát erősíti – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Robinson nyáron a Serie A-ban szereplő Vanoli Cremona kötelékébe tartozott, ott azonban nem lépett pályára, majd aláírt a Falco gárdájához, innen érkezik Paksra.

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány megalapításának 15. évfordulója alkalmából ünnepi konferenciát rendez február 28-án az Energetikai Szakközépiskola nagyelőadójában. A konferencia témája Új kihívások, alternatívák a fenntarthatóság útján.

Az iskolások hetén játékos foglalkozásra hívja a második osztályosokat a Kincskereső Gyermekkönyvtár február 17. és 21. között. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.

A elmúlt héten tartották a választási informatikai rendszer próbáját Pakson a polgármesteri hivatal első emeleti tárgyalójában. Hat számítógép csatlakozik a védett rendszerre, a próba sikerrel járt, írja a fortunaradio.hu.