Hírek röviden

Kiállítást szervez a közelmúltban elhunyt paksi festő, Vajnai Irina emlékére a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárának vezetője, írja a fortunaradio.hu. Gutai Istvánné arra kéri mindazokat, akik azonosulni tudnak a céllal és van a tulajdonukban olyan Vajnai Irina kép, amelyet egy hónapig nélkülözni tudnak, március folyamán juttassák el a kulturális központba az alkotást.

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. minden háztartásba eljuttatta 2014-es hulladékgyűjtési naptárát, amely tartalmazza a tavalyi évi eredményeket, illetve tájékoztatást nyújt a lakosságnak az idei hulladékgyűjtési akciókról is. Felhívja a kiadvány a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is.

A Dunakömlődi Római Katolikus Plébánia meghívja a jegyeseket, házasokat, hogy egy délutánt közösen imádkozzanak és gondolkozzanak a párkapcsolatukról március 7-én. 17 órakor szentmisét tartanak a dunakömlődi Szent Imre templomban, majd ezt követően 18 órakor közös beszélgetés következik a faluházban.

Idén év végéig 150, jövő év végéig 250 főre bővítené pécsi üzemében a megváltozott munkaképességű dolgozók számát a paksi székhelyű „Emberekért” Közhasznú Nonprofit Kft. – jelentették be a cég vezetői és pécsi városvezetők pénteken. Jelenleg hetvenen dolgoznak az üzemben, hétfőtől már több mint nyolcvan embert tudnak alkalmazni négy-, illetve hatórás munkaidőben.

Az Energiaklub, az EMLA Egyesület és a Greenpeace felfüggeszti részvételét az atomenergia kérdéseivel foglalkozó nemzeti kerekasztalban – közölte a három szervezet pénteken. A civilszervezetek szerint a kormányzatnak és az érintett cégeknek nyilvánosságra kell hozniuk a paksi döntést megalapozó számításokat és elemzéseket.