Kiírta idei első pályázatát a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Elfogadta a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma a 2014. évi első fordulós pályázati felhívását, amelyben prioritásként szerepel az európai uniós hátterű, az Új Széchenyi Terv keretében nyíló pályázatokon történő részvétel támogatása, az életminőség javítását célzó és az energetika-racionalizálási projektek. A pályázati fordulóban rendelkezésre álló keretösszeg 250 millió forint, a beadási határidő április 24.

A MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott alapítvány idei első ülésén, Kalocsán a kuratórium jóváhagyta a 2013-as évi működésről szóló beszámolót is. Eszerint az elmúlt évben 62 pályázat érkezett az alapítványhoz, amelyből 56 részesült támogatásban több mint 526 millió forint értékben. A megítélt támogatás közvetetten 1,18 milliárd forint fejlesztést generált a paksi és kalocsai kistérséget, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló érintettségi körben.

Az elmúlt évben támogatásban részesült többek közt az úzdi Fördős-kúria épületének felújítása, Szekszárdon az Alsóvárosi temető parkjellegű felújítása, Miske község pályázati pénzt nyert az orvosi rendelő és szolgálati lakások kialakítására, Tolna város pedig a Gesztenyéskert Óvoda és Zeneiskola épületének energiahatékonysági korszerűsítésére. Pakson tavaly a Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítvány támogatásával közel 1600 elavult közvilágítási lámpát cseréltek korszerűre, energiatakarékosra. Támogatta az alapítvány egy új, a mostaninál korszerűbb, nagyobb teljesítményű laborautomata beszerzését is a Gyógyászati Központban.