Március 15-re emlékezett a paksi Fidesz

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

– Március 15-én egy maroknyi fiatal elindított egy lavinát, amely megváltoztatta a nép életét. Ez a nap erőt adott és 166 éve minden tavasszal erőt ad ahhoz, hogy higgyünk magunkban és legyünk büszkék magyarságunkra – fogalmazott Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője Pakson, a paksi Fidesz és a Fidelitas hagyományos közös megemlékezésén a Szent István téren.

– Széchenyi már akkor intett: a magyar földet a magyar emberek kezébe kell adni; az embereket hagyni kell dolgozni; akik nem dolgoznak, azokat is rá kell venni. Hitte, Magyarországot át kell alakítani, a rossz beidegződésektől meg kell szabadulni. Hitte, mindenkinek ereje szerint ki kell vennie a részét a közös terhekből – mondta el Jámbor Pál szobra előtt ünnepi beszédében Hirt Ferenc hozzátéve: – Széchenyi hitéből egy nemzet hite lett, tízek, százak, ezrek kezdtek bízni egy ilyen Magyarországban. Hitték, hogy ha változtatunk, Magyarország jobban teljesít. Majd milliók hittek a bátor törvényekben, a reformokban, amelyek kinyitották a változás és a megújulás kapuját. Azóta tudjuk, a valódi forradalom nem egy délutánból áll, hanem a haza fáradhatatlan szolgálatából.

Az ünnep végén a paksi Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidelitas képviselői megkoszorúzták Jámbor Pál szobrát.