Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Incze Zsuzsa, akinek egybeforrt a neve a Csellengők elnevezésű műsorral, a kilencvenes évek elején látta először a Soul Asylum zenekar videoklipjét, a Runaway Traint és beindították az agyát a klipben felvillanó történetek. A megerőszakolt és utcára kényszerített, felnőtt nőre maszkolt kamaszlány, a világgá rohanó kissrác, az elrabolt csecsemő. A talán mindannyiunk szeme előtt felvillanó, valósághű fikciós klipelemek ihlették a hetente megjelenő, már valós eseményeket bemutató riportfilmek készítésére. A televíziós műsor szerkesztő-rendezője ezúttal személyesen beszél eltűnt gyerekekről és felnőttekről március 20-án 17 órakor a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban.

Hamarosan újabb kiállítás tekinthető meg a Városházi Galériában. Makó András festő borászokat bemutató képsorozatának bemutatója március 18-án 15.30-kor kezdődik a polgármesteri hivatal földszinti folyosóján. A kiállítást megnyitja Tell Edit alpolgármester.

A közhasznúság feltételeiről és az új statisztikai adatszolgáltatási rendszerről hallhatnak civilszervezetek előadást a Csengeyben március 25-én 17 órakor. Ugyanitt, de március 18-án Sorsod a jellemed címmel Papp István Csongor pszichiáter tart előadást.

Párbeszéd címmel Szilvássy Ildikó Tündérszövet című kötetét mutatják be március 24-én 17 órakor a Pákolitz István Városi Könyvtárban.

A református gyülekezet által szervezett filmklubon a Good Will Hunting című amerikai filmdrámát tekinthetik meg az érdeklődők Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams főszereplésével kedden 18 órakor. 16 órától pedig a Dunakömlődi Faluházban ismerkedhetnek az alapoktól a keresztszemes hímzéssel az érdeklődők.

Mintegy 13 művész, a Kőszegi Csók István Művészkör tagjai mutatkoznak be március 22-én 15 órakor a Csengeyben, a kiállítást Hajdú János polgármester nyitja. Másnap a moziban a Szerelem a felhők felett című mozi kezdődik 19 órakor.