Hírek röviden

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter lesz a Fidesz következő lakossági fórumának vendége. A párt paksi szervezete március 26-án 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermébe várja szimpatizánsait.

A magyar kormány egyelőre nem vizsgálja felül a paksi atomerőmű bővítésére Oroszországgal kötött finanszírozási szerződést, de folyamatosan figyelemmel kíséri és elemzi a helyzetet – mondta a hvg.hu kérdésére Győri Enikő egy sajtóbeszélgetésen. A kormány uniós ügyekért felelős államtitkárát arról kérdezték, ha hosszabb távon befagy a viszony az Európai Unió és Oroszország között, ez nem teszi-e számunkra kockázatossá a megállapodást. „Készülni kell, figyelni kell” – mondta Győri Enikő, azt is hozzátéve ugyanakkor, hogy jelenleg is építenek orosz cégek atomerőműveket Európában, így ezeket a beruházásokat egyelőre nem érinti a Krímben kialakult konfliktus.

Személyi igazolvány is szükséges lesz a helyszíni jegyvásárláshoz az MVM-Paks-Győri ETO március 22-i összecsapásánál. A zöld-fehér klub kéri a szurkolókat, lehetőség szerint elővételben váltsanak jegyet a találkozóra. Érdemes lesz a helyszínen szurkolni a paksi csapatnak, ugyanis a családbarát meccsen a drukkerfamíliákat – 1 felnőtt és 1 gyermekjegy vásárlása esetén – értékes nyeremény várja, a fődíj egy kétszázezer forint értékű wellness hétvége.