Varga Mihály: garantálnák a nyugdíjak reálértékét

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Folytatni szeretnék a megkezdett munkát, fogalmazott Varga Mihály Pakson. A nemzetgazdasági miniszter arra célzott, hogy sikerült leszorítaniuk az államadósságot, emellett a foglalkoztatásban is komoly eredményeket értek el. – A célunk, hogy tovább nőjön a munkavállalók száma – mondta el a politikus a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében megjelent hallgatóságnak kiemelve, hogy ugyan 22 éve nem voltak ilyen jó értékek a foglalkoztatásban, de a szintén tízmilliós Csehországban ötmillióan dolgoznak, míg hazánkban négymillióan. A nemzetgazdasági miniszter Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP paks-tamási körzetben induló országgyűlési képviselőjelöltje meghívására érkezett városunkba, ahol Bordács József, a párt paksi elnöke is üdvözölte a megjelenteket.

– Alapvető célunk, hogy a nemzet gyarapodjon lélekszámban is – emelte ki a miniszter hangsúlyozva, hogy hazánk lakossága minden évben egy Szekszárd méretű település lakosságával lesz kevesebb. – A családot vissza kell helyezni a társadalmi megbecsülés középpontjába, segíteni kell a gyermeket vállalókat – vázolta a megoldást a demográfiai krízisre a politikus. Elmondta: a probléma megoldására szolgál többek közt a január elsejétől bevezetett családi adókedvezmény és a kismamáknak járó járulékkedvezmény is.

– 2010-ben garantáltuk, hogy a nyugdíjak megőrzik az értéküket – tért át a nyugdíjasok helyzetére Varga Mihály kiemelve, hogy az egyre csökkenő, illetve megszűnő infláció immár nem csökkenti a nyugdíjak reálértékét. A politikus bízik benne, hogy a nyugdíjasok akárcsak tavaly, idén is növekvő reálértékű nyugdíjat kapnak majd.

A nemzetgazdasági miniszter paksi látogatásán természetesen az erőműbővítésről is szót ejtett, kiemelve: a nukleáris energia biztonság és megbízható, ezért döntöttek a két új blokk megépítéséről. Hozzátette: jó megállapodást kötöttek az atomerőművet szállító orosz féllel, amely ma világelső ebben a technológiában.