Hírek röviden

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából mesekönyvgyűjtő akciót szervez a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Erre a jótékony célra lehet átadni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat 2014-es év végi osztálykirándulását az alapítvány fedezi, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csapat értékes díjazásban részesül. A részletesebb pályázati kiírás elérhető a www.mesedoktorok.hu oldalon.

A Paksi Kézilabda SE (PKSE) U14-es fiú serdülő csapata három mérkőzésen lépett pályára az Országos Gyermek Bajnokság régiós küzdelmein április 5-én. Nem volt ez sétagalopp a PKSE reménységei számára, de a csapat derekasan helytállt és a becsúszó hibák ellenére bíztató játékot produkálva megszorongatta nagynevű ellenfeleit. A vereségek ellenére sikerült a csapattagoknak jó teljesítményt nyújtani: a Rinyamenti KC ellen a második félidőt 19:10-re megnyerték, a Komlóval pedig a 2. félidőt egálra (9:9) hozták.

Április 14-től Hímes-míves címmel új kézműves foglalkozást indít a Paksi Városi Múzeum. A tojásfestéssel kapcsolatos foglalkozásokra óvodás és iskolás csoportokat várnak, a programra előzetes bejelentkezés szükséges. További információ: varosimuzeum.hu.