Hírek röviden

A „Paks Város Közbiztonságért” kitüntetés odaítéléséről is dönt következő, április 16-i képviselő-testületi ülésén a városvezetés. A díjra a rendőrség, tűzoltóság, polgárvédelem, mezőőri szolgálat, polgárőrség területén tevékenykedő személy jelölhető, aki Pakson látja el szolgálatát és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi. Emellett napirenden lesz még többek között az alapítványi támogatások jóváhagyása, önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésre jelölése, valamint tagot delegálnak a Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Paks települések szennyvízelvezetésének fejlesztő Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsába.

Fotó: Molnár Gyula
Az Együtt a parlagfű ellen Alapítvány családi napja. – Fotó: Molnár Gyula

Az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány 2014-ben ismét jutalmazni szeretné azon paksi családi házakat, amelyek környezete virágos, tiszta és rendezett. Ezzel kapcsolatban a szervezet pályázatot hirdet Virágos Matrica néven azzal a céllal, hogy akciójához logót terveztessen. Ahhoz, hogy megtalálják a program jelképeként szolgáló legszebb emblémát, az iskolások segítségét kérik. Az első helyezett tizenötezer forintos ajándékutalványt nyerhet. A benyújtott pályázatokat független zsűri bírálja el, a terveket a szervezet székhelyén az Atomfitt Centrumban kell leadni május 10-ig, és az embléma hátoldalán fel kell tüntetni a készítő nevét és címét. További információ a 06-75-510-414 telefonszámon.

Kedvezményes virágvásárt tart április 22-én 10 órától 17 óráig az alapítvány székhelyén (Paks, Gesztenyés utca 24.) az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány és a Szabó Kertészet. A következő virágpalántákat lehet kedvezményes áron megvásárolni: begónia, paprikavirág, mézvirág, sima és futópetúnia, büdöske, díszdohány, szúnyogűző, csalánvirág, pistike, verbéna, napvirág, szegfű, margaréta, fukszia, álló és futómuskátli.