Programajánló

Egy fotóalbum születésének története címmel tart előadást a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban Vincze Bálint grafikus, tipográfus Genuin című kiadványával kapcsolatban április 28-án 17 órától. A természetfotós képei az atomerőmű környezetében készültek, sok közülük a létesítmény közvetlen szomszédságában. Vincze Bálint alkotásaival a bátaszéki polgármesteri hivataltól a Vidékfejlesztési Minisztériumon át Moszkváig sok helyszínen bemutatkozott már, nemrégiben adtunk hírt róla, hogy fotói immár az interneten keresztül is elérhetőek. Kiállítások és kiadványok sora után már saját weboldalon mutatja be munkáit az atomerőmű munkatársa: a genuin.hu nevű honlapon a 2007. és 2013. között született fényképeket rendezi egy csokorba.

Anyák napja alkalmából minden gyermeket, apukát és nagypapát vár kézműves programra a Pákolitz könyvtár. Ezen a délelőttön az édesanyáknak és a nagymamáknak készíthetnek egyedi ajándékokat a klasszikus orgonacsokor mellé a résztvevők. A belépés díjtalan.

A Junior Prima és Paks Kultúrájáért díjjal kitüntetett citerás népdalénekes május 18-án Budapesten a Hagyományok Házában tartja lemezbemutató koncertjét. A Lelkem a lelkeddel című CD anyagát is itt vették fel, a munkában a Zeneakadémia népzene tanszékének végzett és jelenlegi hallgatói is közreműködtek.