Hírek röviden

Baki Gergely a 2013/14-es szezon előtt igazolt Paksra Zalaegerszegről, ahol egész korábbi pályafutását töltötte. A Pécs elleni mérkőzés után újabb egy évre kötelezte el magát az ASE együtteséhez, írja a bb1.hu. Baki Gergely újraszerződtetésével csatlakozott az Eilingsfeld János, Kerpel-Fronius Balázs, Kovács Ákos, Körtélyesi Gergely, Luka Markovics, Medve Máté, Szabó Zsolt, Tóth Ádám alkotta magyar kontingenshez, valamint Jarrod Joneshoz, akinek szintén érvényes szerződése van a következő szezonra.

A Miklós KC visszalépése és ebből adódóan a versenybizottság határozata értelmében elmarad a május 18-án 16 órára kiírt paksi kézilabda mérkőzés az ESZI sportcsarnokban.

Május 20-ig kell elkészíteniük személyijövedelemadó-bevallásukat az őstermelőknek is. Az őstermelőnek nem kell bevallást benyújtania, ha a támogatás nélküli éves bevételük nem haladja meg a 600 000 forintot. Ezt az adómentes bevételt akkor sem kell bevallani, ha egyéb jövedelme miatt a magánszemély adóbevallás benyújtására kötelezett (pl. munkaviszonya is van). Ha az őstermelésből származó – támogatás nélküli – éves bevétel meghaladja ugyan a 600 000 forintot, de nem haladja meg a 4 millió forintot és rendelkezik az őstermelő a bevétele 20 százalékát kitevő költség számlával, akkor a bevallásban élhet nemleges nyilatkozattételi jogával. Ilyenkor a bevétel 5 százaléka után 15 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.