Győzött a Sopron ellen az Atom

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

69:39-re nyert az ASE NB I-es kosárlabdacsapata a Soproni KC elleni, három győzelemig tartó bajnoki elődöntő első mérkőzésén.

A férfi kosárlabda NB I. elődöntőjében az ASE a Sopron KC csapatával vívja az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. A hazaiak 3-0-val léptek túl a PVSK-n, míg a soproniak 3-1-re győztek a tavalyi bajnok Alba Fehérvár ellen. Nehezíti a vendégek vezetőedzője, Sabáli Balázs dolgát, hogy két légiósa is kidőlt a sorból, Barovic és Thompson számára már véget ért a bajnokság. Az Atomerőmű háza táján Braniszlav Dzunicsnak nincs ilyen gondja, Tóth Ádám és Rodney McGruder is meggyógyult és már teljes értékű edzésmunkát végez.

Az első negyed elején rengeteg volt a hiba mind a két oldalon, a hazai csapatból Jarrod Jones volt a legagilisabb, 6 perc alatt 10 pontot termelt. A soproni Tóth Gergely hét találatot szerzett egymás után, ezzel a vendégek át is vették a vezetést. Igaz, csak kis időre, mert Szabó, McGruder és Baki pontjaival 6 pontos előnyt szerzett az ASE a tizedik perc végére.

A második felvonás elején két perc után Baki talált be először, de a másik oldalról Boriszov révén rögtön jött a válasz. Három pontra feljött a vendégcsapat, de Körtélyesi és Kovács Ákos révén 28-20-ra elhúzott a Paks, a vendégek azonnal időt kértek. Tovább hízott a hazai előny, de a 12 pontos különbséget nem tudta megtartani az ASE, Ruják vezérletével 6-ot lefaragtak a soproniak a 20. perc végére.

A vendégek a harmadik negyed elején még tartották a lépést, de a feljavuló Vaughn és Mc Gruder révén 45-33-ra elhúzott az ASE. Időt kért a Sopron, de nem tudott közelebb kerülni, sőt Eilingsfeld duplájával 14 pontra hízott a hazai előny a 30. perc végére.

Az utolsó tíz perc rémálom lehetett az SKC-nek, amíg az ASE szorgalmasan termelte a pontokat, addig Rujákék képtelenek voltak bevenni a paksi gyűrűt. Egyetlen találatukat 8 perc 46 másodperc játék után szerezték. Az Atomerőmű fölényes győzelemmel, 1-0-ra vezet az elődöntőben. A következő mérkőzést szombaton 17.15-kor játsszák Sopronban.

Atomerőmű SE – Sopron KC 69-39 (19-13, 15-15, 17-9, 18-2)

ASE Sportcsarnok, vezette: Cziffra Cs., Hegedűs T., Frányó P. (Fekete)

Atomerőmű SE: Vaughn 6/3, Medve -, Körtélyesi 3/3, SZABÓ ZS. 4, JONES 14 Csere: MCGRUDER 15/3, KOVÁCS Á. 12, EILINGSFELD 4, Tóth Á. 3, Baki 5, Kerpel-Fronius 3, Markovics –

Sopron KC: Thomas 6, Takács 4, BORISZOV 10/3, Dénes -, Trepák 5/3 Csere: Ruják 3, Tóth G. 9/3, Molnár 2, Bus -, Rátvay -, Nárai -, Ruják –