Sporthírek röviden

Május-június fordulóján rendezték az evezős országos diákolimpiát, főiskolai és egyetemi bajnokságot a Velencei tavon. A hagyományosan izgalmas regattáknak otthont adó sukorói versenypályán ezúttal is több ASE-s kajak-kenust szólítottak a dobogó legmagasabb fokára. A diákolimpiai mezőnyben a kenusok közül Hodován Dávid egyesben, míg Koleszár Zoltán és Török Márk Aurél párosban diadalmaskodott. A szabadidős, illetve az egyetemi, főiskolai versenyeken Rohn Richárd és Molnár Mihály Blatt Kristóffal és Borbély Bencével négyesben aranyérmet érdemelt ki.

A magyar labdarúgó válogatott két felkészülési mérkőzést játszik a héten a Puskás Ferenc stadionban. Június 4-én Albánia, június 7-én pedig Kazahsztán ellen. Pintér Attila szövetségi kapitány meghívta a keretbe Heffler Tibort, aki a Ferencváros elleni bajnoki után Telkiben csatlakozott a többiekhez. Szabó János is meghívót kapott, de ő összefejelt egy Fradi játékossal, ezért a 34. percben le is kellett cserélni. Valószínűleg kisebb agyrázkódást szenvedett, így nem vehet részt az összetartáson.

Legutóbb a magyar férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén 13 ponttal verte a Szolnoki Olaj az Atomerőmű együttesét. Dzunics Braniszlav játékosai szerdán szépíthetnek hazai pályán: nagy lesz a nyomás a piros-kékeken, hiszen 2:0-ról a Szolnokot igen nehéz lenne legyőzni.