Süli János indul a polgármesteri székért

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Bejelentette indulási szándékát az őszi önkormányzati választásokon Süli János kedd délután. Több hónapja találgatások övezik, vajon ringbe száll-e a polgármesteri posztért a paksi atomerőmű egykori vezérigazgatója. Süli János elmondta, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Néppárt jelöltjeként indul, ám mint fogalmazott, nem a Fidesz ellenében.

Korábban megírtuk, hogy Süli Jánost javasolta polgármesterjelöltnek a Kereszténydemokrata Néppárt paksi alapszervezete. Bagdy László, a párt helyi elnöke elmondta: a Fidesz helyi szervezetének és Hirt Ferenc országgyűlési képviselőnek eljuttatott levelükben javasolták a Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltjének az atomerőmű korábbi vezérigazgatóját, a Madocsa és Vidéke Kisgazda Polgári Egyesület elnökét.

Április közepén Hajdú János polgármester a TelePaks Közélet közelről című magazinjában jelezte, Süli Jánost tartja a legmegfelelőbb személynek a város élére az új ciklusban.

Nem támogatják Süli János polgármester-jelöltségét – reagált akkor a polgármester és a KDNP-elnök felvetésére a paks-tamási körzet országgyűlési fideszes képviselője. Hirt Ferenc elmondta: betartják az eddig szokásos menetrendet és az uniós választást követően közgyűlésen döntenek a Fidesz polgármesterjelöltjéről. A képviselő leszögezte: az ülésen Kozmann Györgyöt fogják javasolni a posztra.