Kigyulladt egy ház a Bocskai utcában (videóval)

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Nagy erőkkel oltották a tűzoltók a Bocskai utcában kigyulladt sorházat, az épület tetőszerkezete kapott lángra és teljes terjedelmében égett. A négyes, kiemelt fokozatú tűzhöz a paksi, szekszárdi, dunaújvárosi és solti tűzoltók mellett a bonyhádiak és a sárbogárdiak – összesen harmincnyolcan vonultak nagy erőkkel, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kinn tartózkodott. A tűz átterjedt a földszintre is. Boros Brigitta megyei katasztrófavédelmi szóvivő úgy tájékoztatott, hogy 15.15-kor kaptak jelzést arról, hogy két négyzetméternyi területén kigyulladt a tető, amelynek szigetelésén dolgoztak éppen. Az oltást a lakók megkezdték, de nem tudtak vele megbirkózni. A szóvivő hozzátette, egy embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

A társasház szemközti oldalán lévő üzletek tulajdonosai azt mondták, egy tetőn dolgozó férfi kapott füstmérgezést oltás közben. Hiába próbálkoztak vízzel, poroltóval, nem tudták megfékezni a lángokat. Az épületben többek között egy kisállatklinika, egy kerékpárüzlet és több lakás van. Az egyik lakás tulajdonosa külföldön tartózkodik, húga mesélte sírva, hogy a tűzoltók azt mondták, lehetetlen megakadályozni a tűz terjedését, hiszen az épület fából van.

Frissítés: eloltották a tüzet, immár az utómunkálatokat végzik, a szakemberek a tető lebontása mellett döntöttek. Az áramszolgáltató szakemberei leszerelték a biztosítékokat, így nincs áram az épületben. Tizenegy lakót rokonoknál helyeztek el.