Falunapok sora indul a nyáron

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Lecsófőzőverseny, veterán motorkerékpár-bemutató, gyermekjátékok, légvár és trambulin, kiállítás, valamint lovas meglepetés várja július 19-én a 11. csámpai találkozóra ellátogatókat. Már hagyomány, hogy a közösségi ház előtt minden évben összegyűlnek a település jelenlegi és egykori lakói, hogy felelevenítsék a csámpai emlékeket és színes programkavalkád mellett ünnepeljenek. A színpadon idén is fellépők sora váltja egymást, műsort ad többek között a Szarkaláb, a Dunakömlődi Félnótás Kör, a HungaroKarma zenekar koncertezik, az estet pedig bál zárja.

Már jövő hétvégén belekóstolhatnak a dunakömlődiek kiváló halászlevébe a település falunapjára ellátogatók. Június 28-án családi ügyességi vetélkedővel, kézműves foglalkozással, arcfestéssel várják az érdeklődőket, miközben reggel 9-től már bográcsban rotyognak a halászlevek. A jó hangulatról a színpadon a Sramlikings, a Duna Party Táncklub és a Szarkaláb néptáncegyesület gondoskodik, a programot hajnalig tartó utcabál zárja.

Biritón sem maradnak program nélkül a nyári fesztiválozók, a helyi falunapon július 12-én főzőversennyel indítják a napot 9 órakor, az eredményhirdetést 14 órakor tartják. Délután 17 órától várják a zenekedvelőket, színpadra lép ugyanis a Riff-Raff zenekar, a kézdivásárhelyi Jazz Kaláka, majd a Rudán Joe’s Coda fellépése következik, a programot pedig bál zárja.