Közel nyolcvanmillió intézménykorszerűsítésre

Fotó: TelePaks Kistérségi Televízió
Fotó: TelePaks Kistérségi Televízió

Közel 80 millió forintot fordít a város intézményei korszerűsítésére a következő két bő hónapban. Egy tucat önkormányzati intézményben dolgoznak a nyáron a DC Dunakom Plusz Kft. szakemberei, július elején elkezdődtek a tervszerű karbantartási, felújítási munkák.

A gyerekzsivaj helyett szerszámok zajától hangos a Paksi Bezerédj Általános Iskola és Kollégium felső tagozatának épülete: július elején elkezdődött a tornaterem felújítása. A csarnok padlózata kiszálkásodott, balesetveszélyessé vált, több helyütt megsüllyedt, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az alapdeszkázattal együtt cserélik a parkettát. Az alsó tagozat épületében is dolgoztak ez idő alatt, újabb öt tanteremben cserélték újra az elhasználódott marmóleumburkolatot. A Deák Ferenc és a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában, valamint a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban is folytatódik idén nyáron a burkolatok felújítása. A középiskolában, valamint a lakótelepi oktatási intézményben egyebek mellett a tantermi ajtók cseréjére is megbízást kapott a karbantartócég. Az óvodák közül Dunakömlődön és a Mesevár tagóvodákban dolgoznak majd a szakemberek. A városi könyvtárban a lámpatestek cseréjét és a folyóiratolvasó parkettájának csiszolását, a nyugdíjasklubban a terasz és a kerítés felújítását tartalmazza a 2014-es felújítási csomag. A kistérségi televízióban a bejárati ajtót és a lámpatestet cserélik, a járási hivatalban pedig előtetőt építenek. A munkálatokra közel bruttó 80 millió forint fordítanak.

A felújításokról, mint minden esztendőben, a tanév eleji bejárást követően döntöttek a DC Dunakom Plusz Kft. és az önkormányzat műszaki osztályának szakemberei, figyelembe véve az intézményvezetők kéréseit. Puskás János, a korszerűsítéseket végző és a karbantartásért felelős cég vezetője arról tájékoztatott, hogy közel tíz éve előre tervezetten, ütemezés alapján zajlanak a nagyfelújítások.

Az önkormányzattal kötött szerződéscsomag tisztasági festést is tartalmaz, erre idén 17 millió forintot fordítanak: húsz intézményben festenek a nyáron. Ez a munka is tervszerűen zajlik a városban, négyévente minden paksi önkormányzati intézmény megújul ily módon a kötelező mosdó- és folyosófal-felújítások mellett, tudtuk meg. A felújításokkal a tervek szerint nyár végéig végeznek, az oktatási intézmények idén is elsőbbséget élveznek.