Kiosztják a komposztládákat

Fotó: Jelinek
Fotó: Jelinek

Pakson július 16-án várják a komposztládát igénylő lakosokat – jövő héten kezdődik a komposztládák kiosztása a Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás településein. Továbbra is várják az igénylők jelentkezéseit a szolgáltató cég paksi ügyfélszolgálatánál személyesen vagy telefonon, írta meg a paks.hu.

A sze­lektív hul­ladékgyűjtés ta­pasz­ta­la­tairól szer­ve­zett lakossági fórumo­kon kezdődik azo­n kompo­sztládák kiosztása, ame­lye­ket a kékfe­delű hul­ladékgyűjtő edényhez ha­sonlóan térítésmen­te­sen biz­tosít a Paks és Térsége Hul­ladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Július 14-én 17 órakor a Puszta­hencsén, 18 órakor a Györkönyben, 19 órakor pedig a Nagy­doro­gon élőket várják a fórumokra, a látogatók már ekkor, az átadás-átvételi nyi­lat­koz­atok aláírását követően ha­za­vi­he­tik a lapra sze­relt, műanyag, háztartási komposztálásra készült ládákat. A fórum­sor­oz­at július 15-én foly­tatódik: 17 órakor Bölcskén, 18 órakor Ma­docsán, 19 órakor pedig Ger­jen­ben várják az igénylőket és az érdeklődőket. Pak­son július 16-án, 18 órakor lesz a fórum a Városháza nagy­termében. Már a fórumon is felvehetők a ládák, de a hosszú várakozást és a tömeges jelentkezést elkerülve a következő naptól nyitva tartási időben bármikor lehet jelentkezni a közszolgáltató cég ügyfélszolgálatán értük. Min­den ládához tájékoz­tató kiadványt is mellékel a társulás, melyben a kompo­sztálási útmu­tató mel­lett arról is ol­vas­ha­tunk például, hová célszerű el­he­lyez­ni az edény­ze­tet a kert­ben.

A be­szerzés keretében négy­ezer kompo­sztláda érke­zett, ebből kb. kétezer kerül a paksi in­gat­lan­tu­laj­do­n­osok­hoz, a többi lakosságszám-arányo­san a társult településeken élőkhöz. Eddig mint­egy másfél ezren igényelték az edényt, 800-an Paksról, így azok jelentkezését is várják a készlet erejéig, akik még nem éltek a lehetőséggel. Feltétel a Paksi Hul­ladékgazdálkodási Kft.-vel megkötött érvényes szolgáltatói szerződés. Az érdeklődők hívhatják az ügyfélszolgálati iroda 75/830-690 te­le­fonszámát, és a láda személye­sen is igényel­hető a városháza föld­szintjén található ügyfélszolgálati irodában.