A paksi kommandósokat is bevethették Lajosmizsén

Vélhetően Lajosmizsén vetették be a paksi kommandósokat vasárnap délután. Két óra tájban éles szirénázás verte fel a csendet Pakson. A hatos úton egymás után sorjáztak Budapest irányába a TEK-es (Terrorelhárítási Központ) autók. Mint az MTI híradásából kiderült, Lajosmizsén egy fegyveres ámokfutót kellett megfékezni. Valószínűleg ebben vett részt a paksi egység.

A rendőrségre július 20-án 13 óra 52 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi engedéllyel tartott vadász lőfegyverével lajosmizsei tanyáján megölte 76 éves nagymamáját és az udvarban lévő háziállatokat is lelőtte. Mivel az elsődleges információk szerint a férfi fegyvert tartott magánál, ezért elfogásához a rendőrség a speciális szaktudással rendelkező TEK bevetési egységét kérte fel. Az MTI azt írja, hogy a TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát. A férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. A többórás tárgyalás eredményeként a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, a gépkocsiból kiszállt, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert a szájába helyezte és öngyilkosságot próbált elkövetni. A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, így mentve meg őt a biztos haláltól. Az ámokfutót ezután a TEK kommandósai elfogták és átadták az mentőszolgálat munkatársainak, akik a sérültet kórházba szállították. A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét.

A 28 éves lajosmizsei G. Lajos ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.