Hírek röviden

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Tolna megyében várható a legmagasabb termésátlag őszi búzából és repcéből a Földművelésügyi Minisztérium adatai alapján. A csapadékos időjárás azonban várhatóan rontja a minőséget, így több lesz a takarmánybúza, a kevesebb minőségi búza ára viszont emelkedhet.

Összesen 80 John Deere traktor beszerzését tervezi az év végéig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. padka- és rézsű kasza adapterekkel együtt. Tolna megyében Szekszárdon, Tamásiban és Pakson is egy-egy gép áll majd munkába, tájékoztatta a Fortuna rádiót Pécsi Norbert kommunikációs osztályvezető.

Nem az első lehetséges időpontban, október 5-én lesz az önkormányzati választás, ehhez ugyanis Áder János köztársasági elnöknek már ki kellett volna írnia a választást. Az alaptörvény szerint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását októberben kell megtartani. A választási eljárásról szóló törvény szerint a választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja vasárnapra essen. Idén októberben négy vasárnap lesz: 5-én, 12-én, 19-én és 26-án. A választási eljárási törvény szerint az önkormányzati választás napjának a kitűzés napját követő 80. és 100. nap közé kell esnie – számol be az MTI.