Sporthírek röviden

Remekül szerepelt a magyar dzsúdós junior-válogatott a hétvégi prágai Európa-kupa viadalon, adta hírül a judoinfo.hu. Harminchat ország háromszázötvenhat dzsúdósa lépett tatamira, köztük a magyar válogatott harminchárom versenyzője. A mieink közül a nyitónapon hárman is dobogóra állhattak, köztük Pupp Réka (48 kg, Atomerőmű SE) spanyol, lengyel és brazil ellenfelét egyaránt ipponnal legyőzve jutott be a döntőbe, ahol hatalmas csatában, egyetlen intéssel maradt alul a brazil Silvával szemben. A junior Európa-bajnoki bronzérmes paksi dzsúdósnak ez a kilencedik Ek-érme ebben a korcsoportban.

Serdülő országos bajnok lett Cseh Olivér paksi kenus 500 méteren, aki ezzel második aranyérmét szerezte meg.

Az Atomerőmű Sportegyesület várja a focizni vágyó lányokat és fiúkat a legkisebb korosztálytól (2008-2009-ben születettek) az U17-es korosztályig. A csapatokba jelentkezni lehet az Atomerőmű SE sportpályán hétfőtől péntekig 16:30-kor.

Új kezdeményezés az MVM-Paksnál, hogy az élvonalbeli bajnoki mérkőzésekre meghívnak egy-egy környező települést. A vasárnap esti mérkőzés vendége Tolna városa és a Tolnai V.F.C. volt.