Sporthírek röviden

A minap kezdődött és augusztus 28-ig tart a kínai Nankingban a második nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok, ahol Tolna megyéből négy sportoló képviseli hazánkat, írja a fortunaradio.hu. Az ázsiai megméretésen a paksi kenus Koleszár Zoltánért is izgulhatnak a sportkedvelők.

A Szelidi-tó Amatőr Strandröplabda Bajnokság harmadik fordulóját tartották augusztusban. Tizenöt csapat vett részt a tornán, a paksiak bejutottak a hármas döntőbe is. Az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a versenyt, helyosztó nélkül zárták az eseményt. A negyedik, záró fordulót augusztus 16-án rendezték, a hét csapat részvételével megrendezett kupán a paksiak hat győzelemmel nyerték a versenyt. A négy forduló eredményei alapján a Bérdi Kata-Tamás Péter-Moró Attila alkotta csapat lett idén a ” Tó bajnoka”.

Az MVM-Paks hároméves szerződést kötött Simon Andrással, aki a tavaszi szezont Kecskeméten töltötte kölcsönben a Győri ETO játékosaként, közölte a paksifc.hu. A 24 éves futballista többízben megfordult külföldön, Liverpoolban először a tartalékban játszott, majd felkerült az első csapat keretébe, velük edzett. Utána kölcsönbe került Spanyolországba, majd Hollandiába, innen tért vissza Magyarországra.