Sporthírek

Erőnléti tréningekkel kezdődött az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának felkészülése a 2014/15-ös szezonra. Tavaly bajnoki ezüstérem és a kupában negyedik hely jutott a piros-kékeknek, az EuroChallenge sorozatban a sokkal erősebb riválisok ellen már az első csoportkörben elvérzett az ASE. Idén is mindhárom sorozatban megméreti magát a Gesztenyés úti egylet. A csapat vasárnap már Muraszentmártonban edzőmeccset játszik az orosz Jekatyerinburggal. A parketten gyakorló keret még korántsem teljes. A magyar válogatottal Európa-bajnoki selejtezőket játszó Tóth Ádám és Eilingsfeld János a nemzeti csapatnál van, míg a két új amerikai játékos, John Roberson és Henry Dugat a jövő héten kapcsolódik a közös munkába. A felkészülési programba négy edzőmeccset és három tornát terveztek.

Ingyenes szurkolói buszt indít a Paksi FC a Szombathelyi Haladás-MVM-PAKS bajnoki mérkőzésre augusztus 29-én. Jelentkezni péntek 10 óráig lehet Wenhardt Ákosnál a 20/466-5888-as telefonszámon. Indulás: 13 órakor a Fehérvári úti Stadion elől.

Holnap lép tatamira Csoknyai László Cseljabinszkban az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, Bor Barna és Cirjenics Miklós pedig szombaton száll versenybe Oroszországban.