Hírek röviden

Hatvani Szabolcs tűzijátékkal és lézershow-val színesíti a hétvégi Szekszárdi Szüreti Napok sokrétű rendezvénysorozatát. Csütörtöktől négy napon át összesen 58 programmal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral várják a városba látogató vendégeket, szombat este 22:30-kor a III. Szín-Fónia műsora is látható lesz.

Másodszor rendezik meg idén a Morgen Ferdinánd-emléktornát Pakson szeptember 25-én és 26-án, amellyel a 21 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt kosaras, Morgen Ferdinánd emléke előtt tiszteleg az Atomerőmű SE. A tavalyi évhez hasonlóan ismét nívós mezőnyt vonultat fel a torna, hiszen a magyar bajnokság 2013/2014-es idényének két döntőse, a Szolnoki Olaj és az Atomerőmű SE mellett a nyáron alaposan megerősödött KTE-Duna Aszfat, valamint a szlovák bajnok Inter Bratislava lesznek a résztvevők, adta hírül a bb1.hu. A honlap szerint a tavalyi évtől eltérően most nem körmérkőzéssel dől el a tornagyőztes kiléte, hanem a csütörtöki elődöntőket sikerrel vevő két csapat vív meg egymással a pénteki döntőben. A mérkőzéseket a DigiSport Tv élőben közvetíti. A torna bevételéből a Deák iskolát és a Vak Bottyán Gimnáziumot támogatják.

Pákolitz István születésének 95. évfordulója alkalmából megemlékezést szervez a városi könyvtár Orbán György előadóművész műsorával szeptember 19-én 18 órakor.