Hírek röviden

Harminc darab dedikált kötettel ajándékozta meg a Csengey Dénes Kulturális Központ Könyvtárát Darvas Ferenc Szekszárdon élő író-költő. A Berzsenyi Helikon díjas szerző versesköteteket, gyermekeknek szóló könyveket, recenziókat, interjúkat, önéletrajzi írásokat és újságcikkeket tartalmazó munkáit adta a könyvtárnak. A művészien illusztrált kötetekből minden korosztály és minden érdeklődési körű olvasó válogathat.

Új élet 50 felett címmel tart előadást a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban Singer Magdolna író és veszteségekkel foglalkozó terapeuta október 27-én 17 órakor. Várnak minden érdeklődőt.

Az őszi időszakban rövidülnek a nappalok, rosszabb lesz az idő, gyakoribbak lesznek az eső áztatta utak, majd idővel a köd is korlátozza a közlekedést. November végén már megjelenhet a hó és a jég, amely további kockázatokat jelent valamennyi közlekedő számára. A megváltozott viszonyokra időben fel kell készíteni a közúti járműveket, de az őszi-téli időszak a nyáritól eltérő közlekedési magatartást is követel, figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány tizenhetedik alkalommal rendezi meg felnőttek részére Szeresd, óvd és védd! címmel környezetvédelmi vetélkedőjét a kulturális központban november 19-én. Nevezni négy fős csoporttokkal lehet november 16-ig az okoalapitvany@gmail.com email címen.

Már lehet elővételben jegyet kapni az MVM-Paks eheti két bajnoki mérkőzésére: szerdán a DVTK, szombaton a Videoton ellen lépnek pályára a zöld-fehérek. Mindkét találkozóra csak szurkolói kártyával lehet jegyet váltani.