Hírek röviden

Nagy érdeklődésre tarthat számot a Paksi Városi Múzeum női praktikákkal, a szerelmi élettel foglalkozó interaktív előadása, amelyet a Múzeumok őszi fesztiválja programsorozat keretében október 31-én 17 órakor tartanak. Azokat az érdeklődőket várják, akik szívesen időznek olyan kérdésekkel, hogy hány szeretőt tartott Mátyás király, mivel szőrtelenítették lábukat a római nők és mit jelentett, ha valakinek kirakták a szűrét? Az előadásra előzetes bejelentkezés szükséges.

Lakossági fórumok keretében kerül sor Paks településrészein a részönkormányzati képviselők választására. A fórumok október 29-én Biritón, november 3-án Cseresznyésben és 4-én Gyapán folytatósnak, írja a fortunaradio.hu. A részönkormányzati képviselőválasztáson részt vesz Süli János polgármester is.

Iskolai oktatóprogramjának kiegészítéseként a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékot indított a fiatal korosztály számára Szelektivity címmel az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés. A programhoz eddig 30 iskola csatlakozott, a szervezetjelentkezőket vár Budapest több kerületéből, valamint Paksról és környékéről is, adta hírül az MTI.

Az 56-os események nyomába eredtek a szőlőhegyiek, Budapestre utaztak és felkeresték azokat a helyeket, ahol a forradalom fontos mozzanatai zajlottak. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt élményt jelentő kirándulásra az atomerőmű segítségével utaztak el.