Élménynap a Millenáris Parkban

Fotó: Vida Tünde
Fotó: Vida Tünde

Hétszázharminc gyerek játszott önfeledten csütörtökön a Millenáris Parkban, az MVM Élménynapon. Az Erdei Olimpia helyszínévé varázsolt Millenárist fogyatékkal élő, tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermek, illetve a már gyógyult és egészséges társaik vették birtokba. Ügyességi játékok, változatos mozgásformák, kézműves foglalkozások és koncertek tették számukra emlékezetessé a napot.

Az MVM Csoport hagyományosan jótékony célra fordítja a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét. A vállalatcsoport vezetői 75 millió forint értékben adtak át támogatást, az adományok gyermekek testi és lelki egészségével foglalkozó intézményekhez, alapítványokhoz kerültek. Baji Csaba elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy MVM Élménynap egy önfeledt, vidám napot jelent a gyerekeknek, de az év másik 364 napján sem szeretnének róluk megfeledkezni, ezért támogatják az őket segítő szervezeteket. Az idei összeget betegellátó eszközök pótlására, intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, valamint alapítványi működésre fordítják a támogatásban részesülők. A Heim Pál Kórház Európa legnagyobb gyermekkórháza, évente 500 ezer kisgyermeket lát el. Az intézmény 10 millió forint támogatást kapott, ami az idegrendszeri betegségekkel foglalkozó részleg műszerezettségét segíti majd – mondta el dr. Nagy Anikó főigazgató-főorvos.

Az MVM Csoport dolgozói közül százan önkéntesként vettek részt az Élménynapon, a gondoskodtak gyerekek fogadásáról, segítséget nyújtottak a játékok kipróbálásában.