A Trampus és Társa Kft. kapta a Kiemelt Szállító Díjat

A Trampus és Társa Kft. kapta meg idén a paksi atomerőmű Kiemelt Szállító Díját. Az elismerést Hamvas István vezérigazgató adta át az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szállítói napján. Évek óta rendszeresen megszervezik ezt a programot, amely arra szolgál, hogy az atomerőmű vezetői tájékoztatást nyújtsanak a cég legfontosabb szerződéses partnereinek az elmúlt időszak feladatairól, eredményeiről, valamint az erőmű előtt álló kihívásokról, célkitűzésekről. A rendezvény elsődleges célja az, hogy az atomerőmű első kézből tájékoztassa az üzemi területén rendszeresen munkát végző vállalkozók vezetőit az erőmű célkitűzéseiről, a hatékonyabb, eredményesebb munka érdekében elhatározott módosításokról, valamint a vállalkozókkal szembeni elvárásokról, a munkavégzéssel kapcsolatos szabályokról, azok módosulásairól.
A termelési és gazdasági adatok mellett szó esett a biztonság növelését és a társaság piaci vezető szerepének megőrzését szolgáló, a középtávú stratégiának megfelelő célkitűzésekről.

A tájékoztatók után vette át a Kiemelt Szállító Díjat a Trampus és Társa Kft. képviseletében dr. Trampus Péter ügyvezető és Tóth Károly, a cég tervező mérnöke.

Két korábbi mérnöki iroda erőinek egyesítéséből alakult meg 2011-ben a díjazott vállalkozás dr. Trampus Péter és Ördögh Miklós vezetésével, sok évtizednyi nukleáris iparban szerzett gyakorlatot összpontosítva.
A mérnöki iroda az üzemidő-hosszabbításhoz kapcsolódó előkészítő munkák területén több projektben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de komoly szerepet vállal az engedélyezéshez szükséges előkészítő munkákban is. Erre példa a 15 hónapos üzemeltetési ciklusra való áttéréshez szükséges engedélyezési tevékenységben vállat szerep. – A díj megítélése nagy jelentőséggel bír a kft. életében. Mindamellett, hogy megerősít minket abban a hitünkben, hogy a 2011-ben megfogalmazott céljaink, helyesek voltak – fogalmazott az ügyvezető hozzáfűzve, hogy az elismerés egyben arra is ösztönzi őket, hogy a jövőben tovább erősítsék, fejlesszék mérnökszolgálati tevékenységeiket.

Dr. Trampus Péter, aki 33 éve kötelezte el magát az atomenergia mellett és a NAÜ-nél, valamint Európai Bizottság kutatóintézetének vendégkutatójaként is hasznosította korábban szaktudását, azt mondta: nagyon jóleső érzés egy ilyen kiemelkedő elismeréssel nekivágni az új feladatnak, amit az 5-ös és 6-os blokk építése jelent. – Hatalmas kihívás és hatalmas felelősség is a paksi atomerőművel együtt dolgozni – fogalmazott Tóth Károly a díj átvétele után. A cég húszéves szakmai tapasztalattal bíró munkatársa azt mondta, izgalmas feladat úttörőnek számító projektekben részt venni, munkájuk igen komplex, sok kreativitást igényel.