Kiemelkedőnek ítélték az erőmű biztonságnövelő progamját

Megszületett az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége, a WANO tavaly év végi paksi vizsgálatának zárójelentése, amely ismételten megerősítette, hogy az MVM Csoport a nemzetközi elvárásoknak megfelelően működik, és az atomerőmű biztonságos üzemeltetése garantált. A jelentés nemzetközi szinten is kiemelkedőnek minősítette az atomerőmű átfogó biztonságnövelő programját, amelyhez az MVM Csoport minden alkalommal az erőmű rendelkezésére bocsátotta a szükséges beruházási forrásokat, illetőleg az üzemidő-hosszabbítást, áll az MVM sajtóközleményében.

– A szakértői jelentés elismerte, hogy az MVM Csoport a nemzetközi elvárásoknak megfelelően működik. Az MVM szabályzási rendszere biztosítja az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára a biztonságos és megbízható üzemeltetéshez szükséges feltételrendszert. A jelentés kiemelte többek között az átfogó biztonságfejlesztési program végrehajtását, amely tovább erősítette az atomerőmű biztonságát, valamint az üzemidő-hosszabbítási program végrehajtását – mondta Leber Ferenc, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. termelési igazgatója.

A kommüniké szerint a szakértői csapat méltatta többek közt az atomerőműben meghonosított mentorprogramot, amellyel biztosítható a tudásátadás a fiatal kollégák számára, valamint a programnak köszönhetően folyamatosan rendelkezésre áll a szükséges tudású szakembergárda az erőmű biztonságos üzemeltetéséhez. Követendő példaként említették az MVM Csoport nukleáris kommunikációját, amelynek eredményeként nemzetközi összehasonlításban is stabilan magas az atomenergia elfogadottsága Magyarországon.