Programok március 15-én

Nemzeti ünnepünk 167. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. Március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik a megemlékezés, ahol ünnepi beszédet mond Tell Edit alpolgármester, valamint Szép szabadság! című műsorukkal közreműködnek a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4.a osztályos diákjai és a Napsugár kórus. Délután a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódik az ünnepség 17 órakor. Köszöntőt mond Bana János tanácsnok, a város képviselő-testületének tagja, majd átadják a Tisztes Polgár kitüntetést. Zárásként 17 óra 30 perctől Dalba öntött forradalom címmel a Szaggató zenekar tart ünnepi népzenés koncertet, ahol a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület táncosai közreműködnek.

Március 13-án 18 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést, ünnepi beszédet Tell Edit alpolgármester mond. Az emlékműsoron a Hazajáró Diákok Klubjának tagjai a A szabadság vándorai című ünnepi műsorukkal köszöntik az egybegyűlteket.

Az ünnep idején forgalomkorlátozásra is számítania kell a közlekedőknek, március 14-én 22 órától a Szent István téren megállási tilalom lesz, március 15-én 9 órától várhatóan 11.30-ig pedig a Szent István tér, a Kossuth Lajos utca és a Szentháromság tér közötti útszakaszt zárják le. Ideiglenes megállóhelyet az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti útszakaszon alakítanak ki.