Haraszti Zsolt: nyárig megoldott a gazdasági háttér

Nem sikerült megújítania a szerződéseket a paksi labdarúgócsapatot működtető Paksi FC Kft.-nek, így elveszítette névadó szponzorát az OTP Bank Ligában szereplő zöld-fehér klub. A Fehérvári úti gárda elnevezése tehát MVM-Paksból újra a régi, jól megszokott Paksi FC lett a cégcsoport kivonulása után. A klubnál nyílt lapokkal játszanak, a szertárostól a játékosokon át a szakvezetőkig mindenki tudja, nem épp a legkönnyebb napjait éli a gárda. A pályán azonban ez észrevehetetlen, sőt, kettőzött erővel küzdenek a futballisták, elég a legutóbbi Újpest elleni idegenbeli diadalra gondolni.

– Az elmúlt kilenc évért mindenképpen hálásak vagyunk, de mára teljesen új helyzet állt elő. Nyárig megoldott a gazdasági hátterünk. A télen Fiola Attiláért és Kovács Gáborért kapott, a televíziós közvetítési jogdíjakból befolyó és a társasági adóból származó összegből gazdálkodunk – mondta el Haraszti Zsolt. Az ügyvezető abban bízik, hogy az előttük álló hónapokban olyan döntés születik a magyar labdarúgásban, ami megkönnyítheti a csapat életét. Nem titok, a Szerencsejáték Zrt. szerepvállalásáról van szó, amely kormányzati döntés után a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül támogatná a profi klubokat. Amíg aláírt szerződés nincs, addig természetesen mindez bizonytalan, tette hozzá Haraszti. Új támogatók bevonására nyitott a PFC, de a mai gazdasági helyzetben nagyon nehéz szponzort találni. Haraszti Zsolt így fogalmaz: – A magyar fociban irányított támogatás van, ezzel mindenki tisztában van. Célunk a klub életben tartása.
A vezető maximálisan elégedett az együttes teljesítményével, a Paksi FC a lényegesen jobb kondíciókkal rendelkező csapatok mögött (és a még több pénzből gazdálkodó együttesek előtt) az ötödik pozícióban található húsz játéknap után. A Paks 34 ponttal rendelkezik, így gyakorlatilag meghosszabbította élvonalbeli tagságát. Haraszti a bajnokság előtt is az első hatba várta a társaságot, a célok a gyepen tehát változatlanok.