Húsvéti programdömping

Húsvéti sportos tojáskergetésre várják a gyerekeket szombaton 9 és 12 óra között az ASE sportcsarnokban. A programra, ahol versenyek, légvár, arcfestés, csúszda, húsvéti díszek készítése és terápiás kutyabemutató is lesz, ingyenes a belépés.

Ahogy megalakulása óta minden évben tette, a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megszervezi Húsvéti előkészületek című rendezvénysorozatát az általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló diákjai számára. Ezúttal is németül kerülnek felelevenítésre a húsvéti ünnep köré kapcsolódó tárgyak, fogalmak, német szokások, hagyományok. A meglepetés húsvéti dekorációs tárgy elkészítése mellett idén sem mard el egy húsvéti ének megtanulása sem.

Húsvéti foglalkozásokat hirdetett a Paksi Városi Múzeum is. A játszóházi program első felvonásában, március 23. és 25. között óvodásokat és általános iskolásokat várnak játékkal fűszerezett húsvétváróra. A részvételhez időpont egyeztetés szükséges.

Játékos képzőművészeti tavaszi alkotó napokra hívják a 6-12 éves gyerekeket a Paksi Képtárba. Április 2-án és 3-án lesznek a foglalkozások, jelentkezni március 29-ig lehet. A részletekről az intézményben érdeklődhetnek.

Állatsimogató, húsvéti kreatív foglalkozások, játszóház, alkotó- és látványműhely, valamint kézműves termékek vására várja az érdeklődőket március 28-án a Csengey Dénes Kulturális Központ előtti téren 10 és 19 óra között a húsvéti kézműves kirakat rendezvényén.