Hagyja otthon az autót pénteken!

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is bemutatkozik csütörtökön 13.45-kor a Paksi Képtárban, ahol a Mobilitás hét alkalmával megnyílt kerékpár történeti kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők: a tárlat anyaga a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a helyi lakosok által behozott darabokból állt össze. A kiállítás mellett a képtárban csütörtökön múzeumpedagógiai foglalkozással is várják a kicsiket, csakúgy, mint az Energetikai Szakközépiskolában. Pénteken lesz a Gyere gyalog, vagy bringázz a munkába! elnevezésű akció, azaz a nagy kerékpáros felvonulás, valamint a polgármesteri hivatal előtti térre szervezett sokszínű programok, amelyben a virágvásártól a velociped-bemutatóig számtalan esemény szerepel.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Május 15-én, az autómentes napon a városi program szervezői arra kérik a lakosokat, hogy tegyék le autójukat és menjenek gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel a munkába. Pénteken a paksi helyi autóbuszjáratok ingyenesen vehetők igénybe.

Az önkormányzat a Mobilitás hét alkalmával alkotópályázatot is hirdetett A mi városunk, a mi jövőnk! címmel, amelyet családi kategóriában három testvér, Varga Melinda, Varga Renáta és Varga Tímea nyert, így ők utazhatnak háromnapos balatoni nyaralásra is.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A rajzpályázat alkotásaiból és a kétkerekű járművekből összeállított kiállítás mellett péntek estig vasútmodell-bemutató is látható képtár melletti Hangárban, amelynek tulajdonosa Tiringer Ferenc.
A kiállítást filmek is színesítik a kerékpár történetéről és a csepeli kerékpárgyárról.